3 روش آزادسازی مدارک تحصیلی | هزینه ها و مراحل
- تاریخ 08/05/2024
فهرست مطالب
هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی و مراحل انجام آن
آزادسازی مدارک تحصیلی معمولاً به معنای فرآیند آزاد کردن مدارک از تعهدات یا شرایط خاصی است که برای استفاده آزادانه از آنها لازم است. در ایران، آزادسازی مدارک تحصیلی بیشتر مربوط به آزاد کردن مدارک از تعهدات خدمت در قبال سازمانهایی مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یا سایر سازمانهای دولتی است. در زیر، روش ها و هزینه های معمول برای آزادسازی مدارک تحصیلی در ایران شرح داده شده است:
روش های آزادسازی مدارک تحصیلی
روش های آزاد سازی مدارک تحصیلی برای کسانی که علاقهمندند مدرکشان را آزاد کنند به طور کلی 3 حالت وجود دارد:
پرداخت نقدی هزینه
سادهترین روش آزادسازی مدارک، پرداخت نقدی هزینه است. برای این منظور، متقاضی باید مبلغ تعیینشده را به حساب سیبای وزارت علوم واریز کند. پس از واریز مبلغ و تکمیل فرآیندهای اداری، مدرک تحصیلی آماده و تحویل داده میشود. این فرآیند معمولاً بین 5 تا 20 روز طول میکشد.
استفاده از سابقه بیمه
در این روش، متقاضی باید دارای سابقه کاری بعد از دوران تحصیلی باشد. سابقه بیمهای که در دوران تحصیل رد شده باشد، قابل قبول نیست. میزان تعهد به کار برای فارغالتحصیلان به دو عامل بستگی دارد:
+ مقطعی که فرد از آن دانشآموخته شده است.
+ منطقه و سهمیهای که فرد در زمان کنکور داشته است.
به عنوان مثال، فارغالتحصیلان کارشناسی از منطقه یک و سهمیه ایثارگری هم اندازه طول مدت تحصیل (چهار سال) تعهد به خدمت دارند. در حالی که میزان تعهد به خدمت فارغالتحصیلان کارشناسی برای دانشجویانی که از منطقه دو بودهاند، دو برابر مدت تحصیل (هشت سال) است.
تعداد سالهای خدمت متقاضی در گواهی موقت وی آمده و به ازای سالهایی که بیمه رد شده است، از تعهد به خدمت فرد کاسته میشود. سربازی نیز جزو این سالها محسوب شده و در صورتی که متقاضی سربازی رفته باشد، دو سال از این مقدار کم خواهد شد.
نامه عدم کاریابی
برای دریافت اصل مدرک تحصیلی از طریق درخواست کاریابی، متقاضی باید در یک موسسه کاریابی ثبتنام کند. پس از گذشت شش ماه و عدم یافتن شغل مناسب، نامهای دریافت میکند که نشان میدهد فرد مورد نظر در این مدت قادر به یافتن شغل نبوده است. با این نامه میتوان مدارک تحصیلی را آزاد کرد. متقاضیان باید توجه داشته باشند که نباید در مقاطع بالاتر در حال تحصیل باشند و در این مدت برای آنها بیمه رد نشده باشد.
هزینه های آزادسازی مدارک تحصیلی و ریزنمرات وزارت علوم
آزادسازی مدارک تحصیلی از وزارت علوم فرآیندی است که هزینه ها و مراحل مختلفی دارد. در این مطلب به بررسی جزئیات هزینه ها و روش های مختلف آزادسازی مدارک تحصیلی میپردازیم.
هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی در وزارت علوم مبلغ ثابتی ندارد و بسته به چندین عامل متغیر است:
سال ورود به دانشگاه
– هزینه آزادسازی مدارک برای دانشجویانی که در سالهای دورتر وارد دانشگاه شدهاند، معمولاً کمتر از دانشجویانی است که اخیراً وارد دانشگاه شدهاند. به عنوان مثال، دانشجویی که در سال 1384 وارد دانشگاه شده است، نسبت به دانشجویی که در سال 1394 وارد شده، هزینه کمتری پرداخت خواهد کرد. این تفاوت به دلیل تورم و تغییرات نرخ هزینه های تحصیلی در طول سالها است.
رشته تحصیلی
– هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی در رشتههای مختلف متفاوت است. به طور کلی، هزینه آزادسازی مدارک در رشتههای مهندسی بیشتر از رشتههای علوم انسانی است. این تفاوت ممکن است به دلیل تفاوت در هزینه های آموزشی و منابع مورد نیاز در این رشتهها باشد.
تعداد ترمها
– مدت زمانی که دانشجو در دانشگاه تحصیل کرده است نیز بر هزینه آزادسازی مدارک تأثیر میگذارد. دانشجویانی که تعداد ترمهای بیشتری را در دانشگاه گذراندهاند، ممکن است هزینه بیشتری برای آزادسازی مدارک خود پرداخت کنند.
نوع دانشگاه
– هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی از دانشگاههای مختلف متفاوت است. دانشگاههای برتر و بزرگتر ممکن است هزینه های بیشتری را برای آزادسازی مدارک در نظر بگیرند.
نحوه اطلاع از هزینه آزادسازی مدارک
برای اطلاع از هزینه دقیق آزادسازی مدارک، بهترین راه تماس با آموزش دانشکده محل تحصیل است. مسئولین آموزش دانشکده میتوانند با توجه به شرایط تحصیلی و سابقه شما، مبلغ حدودی مورد نیاز برای آزادسازی مدرک تحصیلی را تعیین کنند. این مبلغ معمولاً معادل کل هزینهای است که یک دانشجوی شبانه در شرایط مشابه شما پرداخت میکند.
دانشجویانی که به دلایل مختلف مانند تغییر نوع تحصیل از روزانه به شبانه، مهمانی یا انتقالی در برخی ترمها هزینهای پرداخت کردهاند، مبلغ پرداخت شده از هزینه کل آزادسازی مدرک تحصیلی در انتها کسر میشود.
دیگر لینک های مرتبط و کاربردی