چگونه به سوالات Gap Filling Questions در ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟ | بررسی 13 نمونه سوال
- تاریخ 05/21/2024
سوالات Gap Filling یکی از انواع سوالات رایج در بخش ریدینگ آزمون آیلتس هستند. در این نوع سوالات، جاهای خالی در متن با کلماتی مشخص (معمولا یک یا دو کلمه) قرار شده است و شما باید کلمات مناسب را از متن پیدا کنید.
نکات طلایی در پاسخ گویی به سوالات gap filling ریدینگ آیلتس:
• به دستورات سوال توجه کنید.
– تعداد کلمات مجاز برای پر کردن جای خالی را بررسی کنید. (معمولا یک یا دو کلمه)
– به نوع کلمه مورد نظر (اسم، فعل، صفت، قید و غیره) دقت کنید که معمولا در سوال ذکر شده است.
• برای پاسخ دادن به سوالات gap filling، اول به سراغ کل متن نروید!
خواندن کل متن قبل از پاسخ به سوالات، وقتگیر است.
بهتر است به جای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. فقط عنوان را بخوانید و مستقیم به سراغ سوال اول بروید.
2. زیر کلمات کلیدی سوال خط بکشید.
3. همان کلمات کلیدی را در متن پیدا کنید و زیر آن ها خط بکشید.
4. خط کشیدن زیر کلمات کلیدی در متن مهم است. چون اگر به سوال بعدی بروید و فراموش کنید در متن چه چیزی پیدا کرده بودید، وقتتان را تلف میکنید.
5. بعد از پیدا کردن کلمات کلیدی در متن، آن بخش را با دقت بخوانید.
6. سعی کنید با خواندن آن بخش، به پاسخ سوال برسید.
با دنبال کردن این مراحل، در زمان خود صرفهجویی میکنید و راحتتر به سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ میدهید.
سه نکته دیگر هم در مورد سوالات gap filling ریدینگ آیلتس وجود دارد.
اول اینکه با سرعت معمولی بخوانید. دقت کردید که نگفتم سریع بخوانید یا اینکه اسکن یا اسکیم کنید. نه، فقط با سرعت معمولی بخوانید، از اول متن شروع به خواندن کنید تا اینکه جواب را پیدا کنید. وقتی جواب را پیدا کردید، برای سوال بعدی هم با سرعت معمولی به خواندن ادامه بدهید.
دومین نکته اینکه فقط برای اسم ها یا شماره ها اسکن یا اسکیم کنید. بر اساس تجربه من، خیلی از معلم ها و کتاب ها به دانش آموزان میگویند اسکن یا اسکیم کنند که در اصل یعنی سریع خواندن، اما وقتی که دانش آموزان متن را خیلی سریع می خوانند، بیشتر جواب ها را از دست میدهند. پس فقط اگه دنبال کلمات خیلی خیلی ساده می گردید، اسکن یا اسکیم کنید و بدانید که این کلمات ساده فقط اسم ها یا شماره ها هستند.
مثلا اگر به دنبال سال ۱۹۹۹ می گردید، باید بتوانید به راحتی متن را اسکن کنید تا پیدایش کنید. اما اگر به دنبال یک کلمه معمولی مثل “buy” می گردید، یعنی خریدن چیزی از مغازه، ممکن است با اسکن یا اسکیم کردن متن دنبال آن کلمه بگردید و به جواب نرسید چون به جای آن از کلمه “purchase” استفاده شده. پس برای بیشتر کلمات اسکن یا اسکیم نکنید، فقط با سرعت معمولی بخوانید.
آخرین نکته هم این است که از سوالات سخت رد شوید. اگر به یک سوال خیلی سخت رسیدید از آن رد شوید چرا که وقت با ارزش خود را که میتوانید صرف پاسخگویی به سوالات ساده تر کنید از دست میدهید. پس به محض اینکه احساس کردید یک سوال سخت است و نمی توانید جواب را پیدا کنید، از آن رد شوید، ادامه دهید تا به انتهای سوالات برسید.
بعد در آخر به سوالاتی که رد کردید برگردید، آن ها سخت ترین سوالات خواهند بود و حتی اگر به همه آن ها نتوانید پاسخ دهید، خیلی مهم نیست چون حداقل هیچ سوال آسانی را از دست نداده اید.
در این ویدئو پاسخ گویی به سوالات gap filling طبق نکات ذکر شده انجام شده است. میتوانید با پیش بردن مراحل طبق ویدئو و استفاده از نکاتی که در بالا گفتیم، مهارت خود را در این بخش تقویت کنید.
از فایل زیر میتوانید نمونه سوالاتی که در ویدئو بررسی شد را دریافت نمایید. 👇